Viking Blog

In an office far, far away…

In an office far, far away…

Recentelijk lieten we een klein team met een hele hoop post-it notes losgaan in ons kantoor. De vier zaten kennelijk vol van de aankomende Star Wars film…

Geïnspireerd door Ben Bruckers’s superhero murals, besloot het team om zich ook eens te wagen aan post-it wall art. We hebben behoorlijk wat leeg wit muuroppervlak hier bij Viking en we geven onze teams zo af en toe de gelegenheid om de boel wat op te vrolijken. Echter deze keer waren ze gewapend met een video- en fotocamera om het proces vast te leggen!

Kijk hieronder hoe ons team deze op Star Wars geïnspireerde muurversieringen geheel van post-it notes creëerde.

Lege muren op kantoor

 

Stap één: Planning

De eerste stap was om ieder individuele ‘canvas’ op te meten.

Elke post-it note is 76.2mm x 76.2mm of 3 x 3 inches. Aangezien inches een rond nummer gaf, besloten we om het project – geheel tegen Nederlands gebruik in – in inches te berekenen.

We berekenden vervolgens hoeveel post-it notes we nodig hadden voor iedere afbeelding. Dit was vrij gemakkelijk. Je hoeft hiervoor alleen het oppervlak van het canvas te delen door het oppervlak van een post-it note (9 inches). Zo had één canvas een afmeting van100 x 75 inches. Het totale oppervlak was dus 7,425 inches. Dit getal deelden we door 9. Het totaal aantal post-it notes dat we voor deze muur nodig hadden was dus 825. We berekenden dat we rijen van 25 sticky notes en kolommen van 33 sticky notes moesten maken.

 

Stap twee: Voorbereiding

Aan de hand van deze berekeningen konden we een rooster maken voor ons ontwerp van de Star Wars karakters. We hadden opzetjes gemaakt van een boel verschillende karakters, hopend dat we hieruit onze favoriete ontwerpen konden kiezen. Maar uiteindelijk bleek dat onze keuze bepaald werd door de meest voorkomende kleuropties.

Star wars karakters

Het eindresultaat lijkt op onderstaande afbeelding en het representeert een perfecte schaal van het uiteindelijke product.

R2D2

We hadden vier lege stukken muur om mee te werken, dus zodra we onze keuze hadden gemaakt was het post-it notes verzamelen en konden we eindelijk aan het ‘echte’ werk beginnen.

 

Stap drie: Creatie

Het was tijd om te beginnen met plakken! Voordat we onze handen ‘vies’ konden maken, moesten we eerst richtlijnen op de muren tekenen. Om er zeker van te zijn dat we de post-it notes netjes recht opplakken.

Richtlijnen voor de post-it note muurversiering

Drie van de vier muren zijn bedekt met whiteboard materiaal, dus er kon direct op de muren getekend worden. Iedere 15 inches plaatsten we een horizontale richtlijn op het canvas.

We begonnen vrijwel allemaal van boven naar beneden te werken, maar al snel ging iedereen zijn eigen weg. Iedere persoon had zijn eigen techniek. Sommige begonnen eerst met de details, anderen gingen lijn per lijn. We waren allemaal zo rond dezelfde tijd klaar en de resultaten waren vrijwel vergelijkbaar. Dus een echt goede techniek, daar hebben we niet echt adviezen voor. Het enige wat we toe kunnen voegen is neem de tijd en doe vaak een stapje naar achteren om het hele ontwerp te bekijken en te zorgen dat alles nog steeds goed verloopt.

Een aantal problemen waar we tegenaan liepen:

- Eén van onze whiteboard muren was recentelijk schoongemaakt, hierdoor bleven de post-it notes niet lekker plakken. We hebben de hele muur met een schone doek afgeveegd en dit loste dat probleem prima op.

- We hadden sommige ontwerpen niet helemaal accuraat waardoor we gaandeweg wat aanpassingen moesten maken. Gelukkig hadden we veel speelruimte door de hoeveelheid blauwe lucht en kwamen we niet echt in de problemen.

- Oh, en één teamlid was bang van ladders… Nou, die angst is hij nu te boven!

 

Stap vier: Bewonder!

Het kostte een team van vier mensen ongeveer vijf uur om de muurversieringen te maken. Het ontwerpen en plannen kostte een goed uur. In totaal gebruikten we 3.597 post-it notes. Als we alle notes naast elkaar zouden leggen zou de lijn 274 meter lang zijn!

Yoda

Heb je wel eens post-it notes gebruikt om iets te creëren? Laat het ons weten via @vikingnederland – we bekijken graag de creatieve uitspattingen van anderen!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn