Viking Blog

#MijnBesteLeraar

#MijnBesteLeraar

Een goede pengreep, de juiste papierligging, een goede zithouding. Iedere basisschoolleraar kan je vertellen dat dit de benodigdheden zijn voor het leren schrijven. Schrijven dat samen met lezen aan de basis ligt van ons leren.

Je krijgt vandaag de dag het idee dat doceren het meest moedeloze, ongewilde en uitzichtloze beroep is. Dat terwijl veel leraren toch echt wel verandering brengen in het leven van hun studenten. Soms beseffen studenten dat echter pas later.

De leraar is van waarde

We willen daar wat verandering in brengen door docenten in het zonnetje zetten. Het zijn de mensen die iedere ochtend weer opstaan om voor hun werk informatie over te brengen. Om kennis over te brengen allemaal met het doel om ons sterker en beter in het leven te zetten.

Als ze eens van (oud-)studenten zouden kunnen horen dat ze van waarde zijn geweest dan zou dat meer dan magisch zijn! Met de #MijnBesteLeraar willen we (oud-)studenten aanzetten tot het posten van foto’s met de naam en reden waarom deze leraar zo ontzettend van belang is geweest.

Campagne

De leraar is van waarde campagne foto

De lussen van het aan elkaar schrijven maken we nu nog met moeite. Het lezen van handgeschreven teksten vinden we maar moeilijk, want nu doen we alles digitaal.

Maar vandaag willen we je weer pen op papier laten zetten. We vragen je namelijk naar de naam van de meest inspirerende leraar die je hebt gehad. De leraar die je je kind zou toewensen. De leraar die je graag zou laten zien wat er van je geworden is. De leraar die je geïnspireerd heeft met zijn vak, zijn enthousiasme, zijn woorden? Iemand waar je nog altijd met veel respect en warmte aan terugdenkt? Iemand wiens lessen je verder hebben geholpen dan alleen het behalen van een tentamen? Die leraar!

Omschrijf door middel van drie woorden of in één korte zin waarom deze persoon van waarde is. Post de foto op Instagram, Twitter (@NL_Viking) of op je blog. Wie weet, heel misschien, bereiken de woorden van waarde je lera(a)r(es) wel!

De leraar is van waarde campagne foto
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn