Viking Blog

Meerkat: handige app voor livestreams

Meerkat: handige app voor livestreams

We kennen allemaal de keynotes van Apple wel, livestreams waar de hele wereld voor klaar zit om als eerste elk nieuwtje te kunnen horen. Live streaming via video is dan ook een geweldige manier om met relatief weinig middelen een groot publiek te kunnen bereiken. Daar had je voorheen wel wat professionele apparatuur voor nodig, maar dankzij de app van Meerkat kan het nu makkelijker en helemaal gratis.

Wat is Meerkat?

Meerkat is een app die op dit moment alleen beschikbaar is voor iPhones, maar er volgt snel een Androidversie. Eerder waren er al wel mogelijkheden om via je smartphone te streamen, maar zo makkelijk als met Meerkat was het nog niet eerder. Je drukt simpelweg op de knop ‘Stream’ en je begint met uitzenden. Geen abonnementen, ingewikkelde instellingen of verborgen kosten, dit is het.

Koppeling met social media

Wat Meerkat heel goed doet is het koppelen van de livestream aan social media, je hebt namelijk een twitterTwitteraccount nodig om te kunnen streamen. Zo krijgen al je volgers een tweet te zien waarin vermeld staat dat je aan het uitzenden bent, waarbij je een korte tekst als uitnodiging kunt toevoegen. Ook is er de mogelijkheid voor Meerkatgebruikers om elkaar te volgen, zodat je automatisch een bericht krijgt wanneer iemand die je volgt gaat streamen.

Waarvoor kun je het gebruiken?

De gemiddelde gebruiker zal Meerkat gebruiken om van alles te streamen, van de eerste stapjes van de baby tot een live concert. Maar zakelijk gezien zijn er natuurlijk ook interessante opties. Denk aan de presentatie van een nieuw product of een sessie waarin je via Meerkat interessante kennis of nieuwtjes deelt. Zit je in de creatieve sector, dan is het natuurlijk geweldig om je (potentiële) klanten eens letterlijk over je schouder mee te laten kijken.

Periscope komt eraan

Na het succes van Meerkat volgde Twitter al snel met een eigen streaming-app: Periscope. periscope-android-882x571Deze werkt net zo simpel, maar lijkt door de officiële ondersteuning van Twitter in veel gevallen in betere kwaliteit te streamen. Ook is het met Periscope mogelijk om recente video’s terug te kijken. Dat gaat de komende ongetwijfeld nog een interessante strijd opleveren tussen deze twee.

Tags:, , ,
meerkat zo makkelijk als met Meerkat was het nog niet eerder
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn