Viking Blog

Kantoor musthaves voor startende ondernemers deel 2

Kantoor musthaves voor startende ondernemers deel 2

Kantoor musthaves voor startende ondernemers deel 2

Ontspanning op kantoor

Je bent je eigen bedrijf gestart. Laptop aan, vers gedrukte visitekaartjes op zak en de smartphone binnen handbereik. Klaar! Of ontbreken er nog wat dingen? Wat heb je eigenlijk nodig als je een kantoor inricht? Speciaal voor de startende ondernemer die tussen de bedrijven door nog wat afleiding en ontspanning zoekt; de absolute musthaves voor op je werkplek.

  1. Massagestoel

massagestoelVermijd RSI klachten na een lange werkdag of rode ogen van het getuur naar je beeldscherm. Een mooie investering voor de startende ondernemer is een slaapmasker en een massagestoel. Niet om schaamteloos je dag in te verdoen uiteraard, maar perfect voor tijdens de lunchbreak of om na een drukke dag ontspannen je avond in te gaan.

  1. Rubiks kubus

Wie kent hem niet? De kleurrijke kubus die onmogelijk op te lossen rubiks kubuslijkt.
Op rustige werkdagen of juist tijdens stressvolle kantoormomentjes, komt de kubus prima van pas. Zo kun je even onthaasten en tegelijkertijd je concentratie opschroeven. Bij onverhoopte tegenslagen fungeert de kubus prima om door je werkplek heen te smijten.

  1. Tafeltennis

Ooit bedacht om je frustratie van je af te slaan? Niet doen, speel een potje tafeltennis met je team of sla een pingpongballetje tegen de muur. Ontspannend, stressverlagend en nog goed voor je lichaam ook. Start een competitie als het ambitieniveau wel wat omhoog mag.

  1. Minikoelkast

Een minikoelkast is een wezenlijk ander ding dan de standaard koelkast die je ongetwijfeld al op kantoor neerzet. Deze schatkist bevat namelijk verfrissende versnaperingen voor na een lange werkweek of om een geslaagde deal mee te vieren. Ideaal voor een sixpack bier, je favoriete kantoorsnacks of een flesje bubbels. Nu alleen nog even wachten op de vrijdagmiddagborrel.

  1. Mens-je-erger-niet

Of je het nu echt speelt of niet, dit bordspel is een handige reminder dat het kantoorleven best een vleugje zelfspot kan gebruiken. Hoe pittig je werkdagen als startende ondernemer ook zijn, wat relativering helpt. Er gaat dan ook niets boven een goed potje mens-erger-je-niet.

mens erger je niet

Alle ontspannende suggesties daargelaten; het is slim om een checklist te maken. Zet op deze lijst wat je per categorie nodig denkt te hebben voor je nieuwe werkplek. Streep af wat je al hebt of nog krijgt. Doe geen impulsaankopen, maar bespaar vooral niet op de essentiële zaken. Zorg voor een kantoor met voldoende (print)papier, pennen, notitieblokjes, memoblaadjes en nuttige pc-accessoires zoals een headset of speakers. En dan nu lekker aan de slag!

Tags:, , , ,
Doe geen impulsaankopen, maar bespaar vooral niet op de essentiële zaken
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn