Viking Blog

Kantoor musthaves voor startende ondernemers

Kantoor musthaves voor startende ondernemers

Hoe richt jij je kantoor in?

Je bent je eigen bedrijf gestart. Laptop aan, vers gedrukte visitekaartjes op zak en de (mobiele) telefoon binnen handbereik. Klaar! Of ontbreken er nog wat dingen? Wat heb je eigenlijk nodig als je een kantoor inricht? Dit zijn de absolute musthaves voor de startende ondernemer.

1. Een prettig hoofdkussen

Ja, je leest het goed. Reken erop dat je in het begin heel wat uurtjes moet maken en dan is niets zo fijn als een stevige powernap met je hoofd op het bureau. Hierbij vast een erg comfortabele variant (wrapanap.com). Maar ieder fatsoenlijk hoofdkussen voldoet.

2. Pen en papier

notes

Hoewel tablets en digitale opslag het papier steeds meer verdringen, blijft het super handig om pennen en notitieblokjes op je bureau te hebben. De echte whizzkids daargelaten; het duurt nog wel even voordat we definitief onze pennen aan de kant gooien. Een schaar, plakband, nietmachine, printpapier, markers, postvakje, prullenmand en good old pen en papier komen allemaal van pas.

3. Bureau en bureaustoel

chair

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar hoeveel startende ondernemers beginnen niet op de bank of aan de keukentafel, in plaats van achter een fatsoenlijk bureau? En wat te denken van een goede stoel? Of je er nu voor kiest om een kantoorpand te huren, een losse werkplek te leasen of aan huis te werken; ergonomisch zitten is overal een must. Het voorkomt RSI-klachten en verhoogt de concentratie. Een goede bureaustoel en afgesteld bureau zijn dus investeringen die zich terugverdienen.

4. Fotolijstje

Misschien lijkt het je overbodig om een foto neer te zetten, aangezien je de kinderen beneden hoort rennen, de hond aan je voeten ligt of je vrienden continue te volgen zijn via Twitter en Facebook. Maar een persoonlijke touch maakt je werkplek echt van jezelf en vrolijkt een saai bureau wat op. Pas op dat je niet je hele bureau vol met foto’s zet. Dat leidt niet alleen af, wat ruimte op je bureau voor werk gerelateerde zaken is wel zo praktisch.

5. Food for thought

candy

Wanneer je jouw eigen kantoor inricht, mogen koffie, thee en wellicht ook etenswaren en soepjes niet ontbreken. Voldoende eten en drinken is belangrijk en helpt te ontspannen gedurende de dag. Ben je thuis aan het werk dan is dit puntje wat vanzelfsprekender dan wanneer je een eigen kantoor betrekt. In dat laatste geval is een keukentje met daarin een koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast en magnetron een erg goed idee. Vergeet daarbij niet om glazen, mokken, borden en bestek aan te schaffen. Een gevulde snoeppot kan je uit dat gevreesde middagdipje helpen, maar is niet voor iedereen verstandig. Tip: schaf een ondoorzichtige pot aan. Het is bewezen dat je minder eet als je het snoep niet ziet.

Tags:, , , , ,
kantoorinrichting Wanneer je jouw eigen kantoor inricht, mogen koffie, thee en wellicht ook etenswaren en soepjes niet ontbreken. Voldoende eten en drinken is belangrijk en helpt te ontspannen gedurende de dag.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn