Viking Blog

HOE OVERLEEF JE DE HITTE OP KANTOOR? 6 TIPS

HOE OVERLEEF JE DE HITTE OP KANTOOR? 6 TIPS

Het was deze zomer heet in Nederland. Uitzonderlijk heet zelfs, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). En dat hebben we allemaal ervaren. De verwachting is dat dit de komende jaren nog veel vaker voor zal komen. Maar ondanks het mooie weer moet er gewoon gewerkt worden. Dus lig je niet op het strand, maar zit je de hele dag op kantoor. Wil je weten hoe je dit overleeft? Lees dan onderstaande tips!

shutterstock_604122920

1.     Koop een ventilator

Beschikt het kantoor, waarin je werkt, niet over een klimaatsysteem? Of is er überhaupt geen airco in het pand aanwezig? Overweeg dan om een ventilator aan te schaffen. Een goede ventilator kost nog geen €100,- en kan een hoop warmte schelen! En uiteraard laat je de soep en thee staan op een hete dag!

2.     Begin een uurtje eerder

In de ochtend is het vaak nog lekker koel, dus begin bijvoorbeeld om 07:00 al met werken. Dit brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Je kunt in de ochtend namelijk lekker productief zijn, voordat de hitte begint. Bovendien ben je eerder klaar, zodat je sneller naar het strand kunt. En dat zijn niet de enige voordelen, want je reist ook nog eens vóór de ochtendspits naar kantoor en vóór de avondspits weer naar huis. Geen files dus!

Wil je eerder beginnen? Communiceer dit dan wel met je collega’s.

3.     Zet in de ochtend de ramen open

Zoals gezegd is het in de ochtend lekker koel, dus gooi de ramen open! In de ochtend kan de warmte ontsnappen en een frisse wind naar binnen waaien. Zorg ervoor dat je, mits dit mogelijk is, aan beide kanten van het kantoor een raam of deur open zet. Dit zorgt ervoor dat het lekker door kan waaien.

Maar let op! Laat de ramen niet te lang open staan, omdat het al snel weer warm wordt buiten. Vanaf 10:00 kan je beter de ramen weer sluiten.

4.     Geniet ervan

Stop met klagen, maar probeer ervan te genieten! Het had ten slotte ook kunnen regenen, toch? Ga eropuit en trakteer je collega’s op een lekker ijsje of iets anders lekkers.Wil je het helemaal groots aanpakken? Organiseer dan een barbecue op vrijdagmiddag. Zo geniet je niet alleen van het warme weer, maar versterk je ook nog de onderlinge band met je collega’s!

shutterstock_332260025

5.     Draag koele kleren

De tijd dat iedereen in een driedelig pak naar kantoor kwam is voorbij. Tegenwoordig zijn werknemers vaak casual gekleed. Men kiest eerder voor een polo dan voor een overhemd met lange mouwen. Zijn er kledingvoorschriften bij jou op kantoor? Mag je bijvoorbeeld in een korte broek naar kantoor aankomen? Of wellicht zelfs op teenslippers?

Ga het gesprek aan en vraag hiernaar, want ook in korte kleding kun je representatief voor de dag komen. Moet je desondanks toch in warme kleding naar kantoor? Kleed je dan na de werkdag meteen om!

6.     Drink voldoende water

Het voedingscentrum adviseert volwassenen om dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Dit advies is overigens altijd van kracht, niet alleen op deze warme dagen. Je hebt echter wel water nodig om te zweten, waardoor je, je hitte kunt verliezen. Zorg er dus voor dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt. Zeker met deze hitte!

Het is de afgelopen weken erg heet geweest en de verwachting is dat dit nog veel vaker zal voorkomen. Als je vakantie hebt is dit natuurlijk niet zo erg, maar op kantoor kan je productiviteit eronder lijden. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Wij hopen dat we je hiermee geholpen hebben.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons dan weten via Twitter: @NL_Viking

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn