Viking Blog

Het virtuele kantoor: minder kosten, meer flexibiliteit!

Het virtuele kantoor: minder kosten, meer flexibiliteit!

Een vaste werkplek is tegenwoordig lang niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. We combineren afspraken met onze klanten met het werken op externe locaties en willen eigenlijk overal en altijd productief kunnen zijn. Daar zijn mogelijkheden genoeg voor, maar als professionele ondernemer wil je soms wel een vast adres voor je zaak. Is het nou echt nodig om daarvoor een fysieke locatie te hebben?

Flexibel virtueel

Nee hoor, het vastzitten aan vastgoed voor je bedrijf is niet meer van deze tijd. Gelukkig maar, want financieel kan dat een behoorlijk blok aan je been zijn. Het virtuele kantoor biedt je in dat geval uitkomst, waarbij je profiteert van verschillende voordelen:

  • geen fysieke locatie waar je aan vastzit
  • wel een zakelijk postadres
  • ook bereikbaar via een lokaal telefoonnummer

Op die manier kun je je bedrijf prima manifesteren als een lokale onderneming, maar heb je alle vrijheid die je nodig hebt om de zaken op jouw manier te kunnen doen.

Is een virtueel kantoor iets voor jou?

Je weet van jezelf wel dat je flexibel bent, maar veel opdrachtgevers en klanten vinden het toch een prettig idee dat ze werken met mensen uit de buurt. Zie je veel potentiële klanten in een bepaald gebied? Dan kan het slim zijn om op die plek een virtueel kantoor te openen. Zo heb je de betrouwbare uitstraling van een lokaal bedrijf en kun je met je professionaliteit bewijzen dat je dat vertrouwen ook waard bent.

Privacy en professionaliteit

Daarnaast is het ook een goede manier om als zzp’er of beginnende ondernemer je werk en privé gescheiden te houden. Je wilt niet per se dat opdrachtgevers weten dat je vanuit huis werkt of wat je privéadres is. Een virtueel kantoor biedt je dan de perfecte uitkomst.

Daarnaast is het een optie die ook door veel start-ups gebruikt wordt, voornamelijk omdat men alles wil kunnen inzetten op het laten slagen van een project, in plaats van vast te zitten aan beperkingen door vastgoedkosten. Laat je dus niet altijd tegenhouden door vastgoedlasten, maar kijk ook eens naar de mogelijkheden die je meer vrijheid bieden.

Een virtueel kantoor biedt je dan de perfecte uitkomst.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn