Viking Blog

Is dit het beste bureau in de wereld?

Is dit het beste bureau in de wereld?

Het is ons hoogste doel bij Viking: Werknemers de beste kantoorartikelen aan te bieden om hun werkdag gemoedelijker te maken. De huidige producten die we aanbieden zijn goed, maar we wilden kijken of we niet nog een stapje verder kunnen gaan. Een alles-in-één-bureau bijvoorbeeld dat universeel ingezet kan worden bij zowel onze werknemers als bij jullie op kantoor.

Het Omnibureau is een concept bureau. We willen hiermee een boost geven aan de ideevorming rondom comfort en productiviteit op de werkplek.

Het concept ontwerp van het Viking Omnibureau

Het Omnibureau

Het project begon dan ook bij onze werknemers. We vroegen aan al onze collega’s wat ze het liefst in/op/onder/aan/boven hun bureau zien om hun werk op kantoor aangenamer, efficiënter en productiever te maken.

We kregen duizenden suggesties binnen van ons internationale team. Maar we implementeerde alleen de beste en meest voorkomende suggesties.

De meest populaire features die het tot het uiteindelijke ontwerp gehaald hebben zijn een:

 • ingebouwd bed;
 • ontbijthoek met tostiapparaat;
 • ingebouwde koffiemachine;
 • inductie verwarmde onderzetter;
 • bureaufiets;
 • “niet storen” lampje;
 • koelbox;
 • zelf waterend plantentrek;
 • droogrek;
 • persoonlijke airco/ verwarming;
 • lade voor troep dat tevens ook een draadloos device oplader is;
 • paswoord vergrendelde berging;
 • recycling prullenmand.

Het uiteindeiljke concept ontwerp van het Omnibureau van Viking

Coolbox feature van het omnibureau van Viking

Bureaufiets onder het Omnibureau van Viking

De lunch/ontbijthoek van ons Omnibureau

We kunnen werken niet leuker maken, maar wel makkelijker

Bijna 30% van Nederlanders werkt vaak over. Dat blijkt uit onderzoek van TNO. Het lijkt er niet op dat dit percentage afneemt en daarom denken we dat ons Omnibureau een beetje van het comfort van thuis naar het kantoor brengt.

Het ontwerp

Toen alle voorstellen eenmaal binnen waren, huurden we een team van briljante designers in om een serie concept ontwerpen voor ons te maken. We kozen uiteindelijk één van deze ontwerpen uit om helemaal tot in de puntjes uit te werken.

Hieronder zie je een aantal van onze eerste schetsen.

Development_1

Eerste ruwe schets van het Viking Omnibureau

Ruw ontwerp van het Viking Omnibureau

De belangrijkste kenmerken

In de meeste kantoren is ruimte een kostbaar goed. We konden dus niet zomaar van alles en nog wat aan de zijkanten van het bureau hangen. In plaats daarvan hebben we de meeste feautures ingebouwd. Waardoor er een gestroomlijnd en strak ontwerp ontstaat, wat de ruimte waarin het staat niet onnodig druk maakt.

Opklapbed: Zo heeft het bureau bijvoorbeeld een bed. Deze wordt uitgeklapt vanuit de onderste lade. Het matras is gemaakt van de beste posturepedic foam. Het bed is dus niet alleen comfortabel, het is ook goed voor je ruggenwervels. In het compartiment waar het bed opgeslagen is, is ook plek voor een kussen naar keuze.

Verwarmd droogrek: Aan de linkerkant van het bureau vind je een verwarmd droogrek. Dit is vooral voor de fietsers onder ons. Zodat je op regenachtige dagen je natte kleren gemakkelijk op kantoor kan drogen. Je hoeft aan het eind van de dag je mouwen dus niet meer in een natte jas te stoppen!!

Koffiezetapparaat: Het bureau komt met een persoonlijk koffiezetapparaat. Het koffiezetapparaat werd door het meest van onze werknemers aangegeven als een belangrijke feature. Ons bakkie troost moet nooit al te ver weg zijn. Wij hebben er gelijk maar een ontbijtplek van gemaakt zodat je ook een broodje kaas kan smeren of een tosti kan maken en warmhouden op de inductie gedreven hete plaat.

Boven op het bureau hebben we berging gecombineerd met een draadloze batterijenoplader dat een heel scala aan toestellen kan opladen.

Productie

Wanneer bieden we dit bureau te koop aan? Voor nu is het alleen een concept ontwerp. Wie weet, als er genoeg animo voor te vinden is dan gaan we kijken wat productie van een dergelijk bureau daadwerkelijk inhoud. En daar hoort natuurlijk ook een geweldige bureaustoel  bij. Daarvoor moeten we dan weer naar de tekentafel toe!

Wat vind jij van ons Omnibureau ontwerp? Zie je het wel zitten? Of zijn er dingen die je liever anders had gezien? Laat het ons weten op Twitter @NL_Viking en gebruik de #BesteBureauOoit

7
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn