Viking Blog

Het belang van koffie!

Het belang van koffie!

Hier bij Viking begrijpen we het belang koffie. De geur, het momentje, soms gewoonweg de noodzaak. Wat we alleen niet weten is wat koffie voor jou betekent? Daarom plaatsen we iedere maandag een interview met een koffieliefhebber. En omdat niets de waarde van het zwarte goed beter omschrijft dan wanneer je ervaart hoe het is om zonder te zitten, vragen we je naar de ‘donkere’ dagen waarop koffie absent was.

Naam: Kelly Camfferman
Werk: Blogger bij Goodfoodlove.com & blog specialist bij een online marketing bureau
Hoeveel kopjes koffie per dag? Niet standaard elke dag één. Vooral na het eten wanneer ik uiteten ben, dat is zo’n twee tot drie keer per week.

Hoe laat heb je je eerste kopje leut? Na het diner. Dat is echt mijn koffiemoment, ik vind het een heerlijke afsluiter van een lekker etentje.

Als je je eerste kop koffie mist, hoe voel je je dan? Prima! Omdat koffie niet in mijn dagelijkse systeem zit mis ik het ook niet echt. Na een lekker etentje wil ik alleen wel echt een lekker kopje espresso, het liefste met een Italiaans Amaretti koekje ernaast.

Als je de hele dag zonder koffie zit, hoe voel je je dan? Vol energie. Ik merk wel dat ik het fijn vind om een koffietje te drinken voordat ik aan een lange autorit begin. Of tussendoor, maar dan wel op een plek met verse bonenkoffie.

Kan je zonder koffie goed functioneren op je werk? Ja hoor, ik doe niet anders. Op mijn werk drink ik vooral water. Bij een zakelijke afspraak wil ik nog wel eens een cappuccino bestellen, maar alleen in de ochtend of vroege middag.

Wat betekent koffie voor je?  Kieskeurigheid. Net zoals bij wijn, drink ik graag goede koffie en sla ik een bak slootwater af. Koffie uit een automaat zie je me dus niet snel drinken. Nespresso daarentegen vind ik dan wel weer heel erg lekker. Ik vind het ook leuk om een koffieafspraak met iemand te hebben. Het is zo lekker laagdrempelig: ‘zullen we een koffietje doen’? Uit dat soort afspraken komen vaak de leukste ideeën. Oh ja, koffie drink ik dus niet bij de Starbucks, bah! Liever bij een koffiezaakje in Amsterdam waar ze er hun vak van gemaakt hebben.

Is er nog iets wat je toe zou willen voegen? Ik houd ook van koffielikeur!

 

Foto van Kelly Camfferman Ik vind het leuk om een koffieafspraak met iemand te hebben. Het is zo lekker laagdrempelig: ‘zullen we een koffietje doen’? Uit dat soort afspraken komen vaak de leukste ideeën.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn