Viking Blog

Het belang van Koffie!

Het belang van Koffie!

Hier bij Viking begrijpen we het belang koffie. De geur, het momentje, soms gewoonweg de noodzaak. Wat we alleen niet weten is wat koffie voor jou betekent? Daarom plaatsen we iedere maandag een interview met een koffieliefhebber. En omdat niets de waarde van het zwarte goed beter omschrijft dan wanneer je ervaart hoe het is om zonder te zitten, vragen we je naar de ‘donkere’ dagen waarop koffie absent was.

Naam: Geraldine Overgaag
Werk/Functie: Directeur specerijenhandel
Hoeveel kopjes koffie per dag? 4 tot 5 kopjes per dag

Hoe laat heb je je eerste kopje leut? Liefst meteen als ik wakker word. Als ik uitslaap dan ga ik toch eerst even een kop koffie halen. Heerlijk om een kop koffie in bed te drinken!

Als je je eerste kop koffie mist, hoe voel je je dan? Ik heb verleden jaar een detoxkuur gedaan waarbij ik suiker en koffie moest vermijden. ’Het onthouden van suiker beviel mij zo goed, dat ik het sindsdien niet meer eet. Koffie daarentegen vond ik een regelrechte ramp. Ik kreeg hoofdpijn. Vervolgens heb ik heel internet afgezocht en kwam tot de conclusie dat het helemaal niet zo erg is om koffie te drinken. Er zijn allerlei voordelen aan koffiedrinken en eigenlijk maar één echt nadeel en dat is dat het je lichaam verzuurt. Wanneer we genoeg water drinken, is koffiedrinken eigenlijk alleen nog maar positief!

Als je de hele dag zonder koffie zit, hoe voel je je dan? Ik kan mij serieus niet één dag zonder koffie voorstellen. In het buitenland vind ik over het algemeen de koffie van redelijk slechte kwaliteit, soms heb je alleen toegang tot automatenkoffie. In die gevallen neem ik maar één kopje dubbele espresso zodat ik in elk geval de cafeïne binnen heb.

Kan je zonder koffie goed functioneren op je werk? Of moeten mensen om je heen dan echt vrezen? Nee eigenlijk niet. Het maakt voor mijn omgeving niet zo heel erg veel uit. Ik word hooguit onrustig. Laatst duurde het erg lang voor ik de gelegenheid had mijn eerste kopje koffie te drinken. Het resultaat was dat ik op een gegeven moment gewoon weg ben gegaan om een kop koffie te krijgen. Het was heel onlogisch dat ik plots in mijn eentje wegging maar ik wilde ook helemaal niet meer meewerken, ik wilde gewoon koffie. Maar verder was ik eerder stil dan niet te genieten of chagrijnig.

Wat betekent koffie voor je? Veel dus, maar ik drink het eigenlijk alleen in de ochtend en eventueel ‘s avonds eentje.

Foto van Geraldine Overgaag Laatst duurde het erg lang voor ik gelegenheid had voor mijn eerste kop koffie. Het resultaat was dat ik wegging om een kop koffie te halen.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn