Viking Blog

Het belang van koffie!

Het belang van koffie!

Hier bij Viking begrijpen we het belang van koffie. De geur, het momentje, soms gewoonweg de noodzaak. Wat we alleen niet weten is wat koffie voor jou betekent? Daarom plaatsen we iedere maandag een interview met een koffieliefhebber. En omdat niets de waarde van het zwarte goed beter omschrijft dan wanneer je ervaart hoe het is om zonder te zitten, vragen we je naar de ‘donkere’ dagen waarop koffie absent was.

Naam: Claartje Schröder
Werk: Foodie, (online) communicatie specialist
Hoeveel kopjes koffie per dag? Wisselend! Soms vier, soms nul. Gemiddeld één tot twee kopjes per dag.

Hoe laat heb je je eerste kopje leut? Doorgaans om een uur of 11, 12. Op het moment dat ik besef dat het nog geen tijd is voor de lunch, maar wel ernstig behoefte heb aan een boost. Hoewel het ook weleens voorkomt dat de geur van koffie van andere mensen ervoor zorgt dat ik om half 9 al bij mijn favoriete koffietentje in de rij sta.

Als je je eerste kop koffie mist, hoe voel je je dan? Prima! Ik drink pas sinds een paar maanden koffie en was daarvoor geheelonthouder, dus het zit nog niet helemaal in mijn systeem. Hoewel, nu ik erover nadenk; als ik echt zin heb in koffie en het wordt me om wat voor reden dan ook onthouden, dan zou ik wel behoorlijk over de zeik zijn. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik graag krijg waar ik zin in heb, haha!

Als je de hele dag zonder koffie zit, hoe voel je je dan? Daar kan ik kort over zijn: liever een dag volledig zonder koffie dan een dag vol met slechte automaat koffie.

Kan je zonder koffie goed functioneren op je werk? Als ik een korte nacht heb gehad en/of een kater heb: nee. Op normale dagen: ja hoor.

Wat betekent koffie voor je? Een hele prettige en smaakvolle toevoeging aan mijn leven, die veel meer lagen (zowel in smaak als in achtergrondinformatie) heeft dan ik van tevoren ooit had kunnen denken.

Is er nog iets wat je toe zou willen voegen? De lekkerste koffie die ooit heb gedronken! Daarbij twijfel ik tussen de espresso die een collega van me voor me maakte met de Grind&Infuse espressomachine van Solis (ik wist niet dat zo’n kleine hoeveelheid vloeistof zoveel smaak kon bevatten) en de (ijs)koffie die ik zo vaak mogelijk haal bij Lot Sixty One in Amsterdam en dan voor de deur in de zon opdrink. Damn, ik kan niet kiezen.

Foto van Claartje Schroder Liever een dag volledig zonder koffie dan een dag vol met slechte automaat koffie.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn