Viking Blog

Groen is goed te doen

Groen is goed te doen

Maak van groen ondernemen je missie

Duurzaamheid is niet alleen goed voor de toekomstige generaties, maar levert ook gewoon harde cash op. Op termijn weliswaar, maar toch.
Laten we eerlijk zijn: groene producten zijn nu vaak nog dure producten, en de groene gedachte onder je medewerkers of collega’s verspreiden kost tijd en moeite, dus geld. Maar wanneer je berekent hoeveel je op termijn bespaart door duurzamer te werken, zorgt dat voor aangename verrassingen. Denk aan de energie die je bespaart met een zuinige printer die na werktijd standaard uitschakelt of door niet ieder document te printen. Het scheelt al veel wanneer je tweezijdig afdrukt of alleen de interessante stukken uit websites print (www.printwhatyoulike.com). Juist in een kantooromgeving kun je eenvoudig besparen op materiaal en energie.

Groen is geen label, het is een instelling

Probeer slim om te gaan met je kantoorartikelen. Op welke manier je deze artikelen bestelt en met welke regelmaat maakt al een groot verschil. Laat niet voor iedere doos pennen een vrachtwagen voorrijden, maar combineer bestellingen. Daarmee help je CO2-uitstoot te reduceren en het is nog goedkoper ook. Bijkomend voordeel voor je bedrijf: je bent relatief minder tijd kwijt aan het uitpakken en verdelen van de bestelde waar. Als je dan ook nog zorgt dat je cartridges op een milieuvriendelijke manier verwerkt worden en dat de producten die je bestelt aantoonbaar groen zijn, hebben je inspanningen op het gebied van duurzaamheid niet alleen invloed op je portemonnee, maar ook op de mindset van jezelf of je medewerkers. ‘Groen’ is een instelling, geen marketingtrucje. Een instelling die goed bij een ondernemer past, want spaarzaam en efficiënt.

Een groene instelling heeft invloed op je uitstraling, je imago en je reputatie. Want duurzaamheid is, zeker in Nederland, een thema dat overal opduikt en gepromoot wordt. Mits goed en met de juiste bedoelingen ingezet, kan het een positief effect hebben op je medewerkers, klanten, investeerders of collega’s.

 

17471-mvo-duurzaam-ondernemen_l

Tips om de duurzame gedachte uit te dragen:

  • Maak duurzaamheid onderdeel van je strategie en maak iemand verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het duurzaamheidsbeleid.
  • Communiceer over je richtlijnen en ideeën op het gebied van duurzaamheid. Zowel intern als extern.
  • Verbeter je carbon footprint en communiceer de steeds beter wordende resultaten in de email-handtekeningen.
  • Zoek goede partners, die jouw duurzame beeld bij je medewerkers, klanten en investeerders versterken.
  • Leer van je mede-ondernemers. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, je moet het alleen goed gebruiken.

Maak van groen ondernemen je missie en je zult zien dat het zich terugbetaalt!

Tags:, , , ,
pcswitch Een groene instelling heeft invloed op je uitstraling, je imago en je reputatie. Want duurzaamheid is, zeker in Nederland, een thema dat overal opduikt en gepromoot wordt.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn