Viking Blog

Gezinsuitbreiding? Welke buurlanden denken met je mee?

Gezinsuitbreiding? Welke buurlanden denken met je mee?

De regelingen rondom zwangerschapsverlof verschillen behoorlijk tussen Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Op het eerste oog lijkt Duitsland een snoepreisje te zijn voor gezinnen die gezinsuitbreiding in de plannen hebben staan. Nee, het is geen Zweden, maar vergeleken met Nederland een stuk interessanter.

Duitsland kent net als Nederland zwangerschaps- en bevallingsverlof. In Nederland is dit voor 16 weken 100% salaris. In Duitsland is dit 12 weken 100% betaald. Zoals gezegd kunnen Nederlanders en Duitsers hierna allemaal gebruik maken van ouderschapsverlof. Echter in Nederland is dit onbetaald, maar in Duitsland krijgen ouders een percentage van hun salaris doorbetaald. Hoeveel je krijgt, hangt vooral af van je huidige salaris.

In het Verenigd Koninkrijk is het verhaal iets duidelijker. Ze kennen niet iets als zwangerschaps- of ouderschapsverlof. Het gaat allemaal onder de noemer van moederschapsverlof.

Je mag in het VK werken tot de dag dat je uitgerekend bent en daarna maximaal een jaar verlof opnemen (je moet 2 weken na de bevalling verplicht opnemen). Iedere werkende moeder krijgt de eerste 6 weken 90% van haar salaris en de 33 daarop volgende weken ontvang je wat minder is: £139.58 of 90% van je gemiddelde week salaris. De laatste drie maanden zijn onbetaald.

Interessant is ook dat in het VK mannen het verlof van de vrouw kunnen opnemen. De vrouw gaat dan weer aan het werk terwijl de man thuis blijft om voor de baby te zorgen.

Viking infographic zwangerschapsverlof

 

Bronnen:

Je mag in het VK werken tot de dag dat je uitgerekend bent en daarna maximaal een jaar verlof opnemen.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn