Viking Blog

Flexibel werken? Zo overtuig je, je manager!

Flexibel werken? Zo overtuig je, je manager!

dad

Wie wil er nu niet af en toe vanuit bed werken? Of op woensdagmiddag iets eerder vertrekken om de kinderen van school te halen? Ons recente onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 5 Nederlandse werknemers van mening is dat flexibel werken kan bijdragen aan een betere balans tussen werk en privéleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thuiswerken of het zelf indelen van je werkuren. En wij geven deze Nederlanders natuurlijk geen ongelijk. Het is heerlijk om vanuit je luie bureaustoel thuis te werken, in plaats van op een druk kantoor. En zonder de afleiding van allerlei collega’s kun je vaak ook meer werk verzetten.

De 9 tot 5 mentaliteit begint langzaam te verschuiven, maar toch staat niet elke werkgever te springen op een team dat nooit op kantoor zit of op compleet verschillende tijden werkt. Met de juiste aanpak is het echter niet onmogelijk om je baas te overtuigen jou op een flexibelere manier te laten werken. Zelf als er bij jouw bedrijf nog een 9 tot 5 mentaliteit heerst! Het allerbelangrijkste is om je manager ervan te overtuigen dat jouw voorstel geen nadelige gevolgen zal hebben voor het bedrijf. En met de onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

Tip 1. Voldoe aan verwachtingen voordat je een verandering voorstelt

Je kunt natuurlijk niet om flexibele uren vragen als je nooit op tijd je werk af hebt. Zorg er dus voor dat je altijd je taken keurig voor de deadline af hebt en goed werk levert. Om jezelf nog wat extra in de race te gooien, kun je ook proberen de verwachtingen van je manager te overtreffen. Ga niet altijd om klokslag 17 uur naar huis, en neem wat taken op je die niet direct van je verwacht worden. Zo zal je baas je als waardevolle werknemer zien en eerder aan je wensen tegemoet willen komen.

Tip 2. Neem de angsten van je baas weg

Het kan zijn dat je baas meteen nee zegt als je flexibel werken voorstelt. Vraag in dat geval waarom je baas hier zo negatief over denkt. Je zult zien dat dit altijd te maken heeft met een gevoel van controleverlies (zolang je goed werk levert natuurlijk!). Biedt je manager daarom mogelijkheden aan om die controle op andere manieren in te vullen. Als je bijvoorbeeld van huis uit wilt werken, kun je voorstellen om ’s ochtends je dagplanning naar je manager te sturen, en hem of haar aan belangrijke e-mails te voegen. Zo houd je manager ook met flexibelere arbeidsvoorwaarden grip op jouw prestaties.

home

Tip 3. Stel een proefperiode voor

Wellicht weet je manager gewoon niet zo goed wat hem of haar te wachten staat. Stel daarom voor om een onvoorwaardelijke proefperiode in te lassen. Introduceer bijvoorbeeld je nieuwe werkuren, – of plaats voor een volle maand, en gebruik die tijd om je manager te laten zien hoeveel voordelen dit heeft voor het bedrijf. Dit is de periode waar je, je manager echt kan overtuigen dat de nieuwe werkuren geen nadelige consequenties hebben voor het bedrijf. En mochten je prestaties toch achteruit gaan, heeft je manager de zekerheid om zonder voorwaarden de flexibele arbeidsregelingen in te trekken.

Tip 4. Wees redelijk

Stel geen veranderingen voor die te drastisch zijn. Als iedereen in jouw bedrijf altijd op kantoor werkt, kun je natuurlijk niet voorstellen om voortaan alleen nog maar thuis te werken. Begin dus met een klein voorstel, zoals bijvoorbeeld eén dag per week van huis werken. En als je flexibele werktijden voorstelt, zorg er dan voor dat deze nog steeds binnen redelijke kantooruren vallen. 17 tot 1 uur ’s nachts zal voor veel bedrijven geen redelijk voorstel zijn. Als je in de kaders van 8 tot 16 uur, of juist van 10 tot 18 uur denkt, zal dit voor veel bedrijven geen problemen zorgen.

Tip 5: Wees zelf ook flexibel

Voor wat, hoort wat. Als je wilt dat jouw bedrijf je tegemoet komt in jouw voorstellen, moet je zelf natuurlijk ook een flexibele houding aannemen. Stel je wilt voortaan op dinsdag thuiswerken. Wees dan bereid om die dinsdag af en toe om te wisselen als je bijvoorbeeld een belangrijke vergadering moet bijwonen of een collega een weekje op vakantie is. Door een flexibele houding aan te nemen en gehoor te geven aan de wensen van het bedrijf, zal je zien dat jouw wensen ook steeds meer gehonoreerd zullen worden.

Heb jij nog meer tips om je manager van flexibele arbeidsvoorwaarden te overtuigen? Laat het ons weten via Twitter op @NL_Viking.

dad
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn