Viking Blog

Doen alsof je druk bent

Doen alsof je druk bent

De wijzers van de klok lijken vastgelijmd. Je bent gisteren te laat gaan slapen. Je hebt zo’n opdracht waar je eigenlijk écht geen zin in hebt. Je bent niet geïnspireerd. Zo af en toe heb je zo’n dag. Normaal gezien werk je natuurlijk altijd hard, maar vandaag lukt het gewoon even niet. Dat is prima, zolang het niet te vaak gebeurt. Maar laat het de rest van je kantoor niet merken! Daarom hier 7 tips om te doen alsof je druk bent.

  1. Beweeg

Hoewel echt harde werkers vaak aan hun computer gekluisterd zitten, worden ze vaak niet zo gezien. Deze eer gaat naar collega’s die constant rondlopen, onderweg van vergadering naar meeting naar training naar printer en weer terug naar vergadering. Beweeg dus veel. Neem een kladblok en pen mee onder je arm. Loop halverwege door kantoor, om dan te zuchten en weer om te draaien alsof er iets anders is wat nóg belangrijker is dan waar je naartoe onderweg was. Groet je collega’s ook, doe dit kort en bondig; “sorry ik spreek je zo, ben ongelooflijk druk”.

  1. Geluid

Ben je niet pseudo onderweg, dan zijn er nog genoeg manieren waarop je druk kan lijken achter je computer. Maak geluiden achter je bureau die lijken alsof je van alles en nog wat aan het doen bent. Type extra hard, trek zo nu en dan een laatje open, schuifel wat met papieren, slijp de punt van je potlood, etc. Voor je het weet straalt je bureau echte productiviteit uit tot waar het oor kan horen.

  1. Gelaat

Zorg ervoor dat je altijd een gelaatsuitdrukking hebt van iemand die het druk heeft. Zucht, puf en steun zo nu en dan net luid genoeg dat je collega’s je kunnen horen. Combineer dit met een serieuze en gefocuste blik in je ogen. Mocht iemand nog in twijfel trekken of je wel echt druk bent, dan is die twijfel gauw verdwenen zodra ze je aankijken!

https://www.youtube.com/watch?v=rOQmxNPTJwc

  1. Laat van je horen

Je collega’s doen laten geloven dat je hard werkt heeft ook te maken met hoeveel ze van je horen. Stuur dus genoeg mailtjes, praat zo nu en dan met mensen en vergeet vooral niet te benoemen hoe druk je wel niet bent.

  1. Vol bureau

Een vol bureau straalt uit dat er hard gewerkt wordt. Zorg er dus voor dat er bij jou altijd wat papieren, pennen, binders enzovoort over je werkplek liggen gedrapeerd. Ruim ook de verpakkingen van je eten niet op, want daar heb je natuurlijk geen tijd voor.

  1. Tijds(mis)management

Kom net iets voor iedereen op kantoor. Leg je bureau alvast vol (tip 5) en wacht tot de rest van je collega’s binnenkomt. Niemand weet hoe lang je er al zit. Kom tijdens de lunch ook net later dan de rest. Je moest immers nog even iets héél belangrijks afmaken. En, voor de doen-alsof-je-druk-bent-connaisseur, wees de laatste die weggaat van kantoor.

  1. Werk daadwerkelijk hard

Allemaal leuk en aardig, maar we zijn geen kinderen meer. En misschien is echt hard werken wel minder hard werken, dan het is om te doen alsof je hard werkt. Vind dus een manier waardoor je door je lamlendigheid heen komt en je wel in staat bent te functioneren.

Nog meer tips? Laat het ons weten via Twitter: @NL_Viking

Druk op werk Sorry ik spreek je zo, ben ongelooflijk druk.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn