Viking Blog

Desk Safari – een nieuwe sport?

Desk Safari – een nieuwe sport?

We hadden planking al, de hype waarbij mensen zich stijf als een plank in allerlei onmogelijke posities lieten fotograferen, wat opvallend vaak in kantooromgevingen gebeurde. Ook sleevefacing was zo’n trend, waarbij muziekliefhebbers de afbeeldingen op albumhoezen in een foto combineerden met hun eigen gezicht. De nieuwste rage op dat gebied is Desk Safari, dat draait om het combineren van foto’s van dieren op een beeldscherm met mensen die daarbij plaats nemen achter of naast de monitor.

Het kantoor als dierentuin

desksafariOp tumblr kun je volop voorbeelden van Desk Safari vinden, met de meest uiteenlopende en vooral hilarische composities tot gevolg. Je collega verandert in een babynijlpaard, staat ineens tussen de stokstaartjes of zwemt als een vis onderwater. Een geweldige manier om die saaie werkdag even op te luisteren en collega’s te inspireren om net zo creatief te zijn. Maar waar komt deze trend nu eigenlijk vandaan?

Geboren uit verveling

Net zoals de meest van dit soort rages is ook Desk Safari begonnen als creatieve ingeving tijdens een moment van verveling. In een interview met Mashable vertelt bedenkerDeskSafari_2 Mike Whiteside hoe hij erop kwam. “Ik was gewoon wat foto’s van mijn collega aan het nemen terwijl hij aan het werk was”, vertelt Whiteside. “Het is nou eenmaal belangrijk om het voor jezelf een beetje leuk te maken op je werk.”

Nog meer kantoorgrappen

Als je alle mogelijke combinaties van wilde beesten en je collega’s al op foto hebt vastgelegd zijn er nog tal van andere grappen die je uit kunt halen. Het plaatsten van een statisch screenshot waarop niets te klikken valt blijft natuurlijk ook altijd een klassieker, net als het bekende plakbandje aan de onderkant van een optische muis, waardoor deze niet meer werkt. Iets meer werk maar minstens zo leuk: in Word kun je instellen dat bepaalde woorden automatisch worden vervangen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat elke keer als je collega het woord “klant” intikt, dit vervangen wordt “apenkop” of welke andere mogelijkheden je dan ook maar toepasselijk vindt.

Tags:, ,
DeskSafari_1 Je collega verandert in een babynijlpaard, staat ineens tussen de stokstaartjes of zwemt als een vis onderwater.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn