Viking Blog

De werkkamer 3.0

De werkkamer 3.0

Onze werkwereld wordt steeds digitaler. We zijn vergroeid met onze smartphones en tablets, werken veelal in de cloud en zijn non-stop online. De inrichting van onze werkkamers blijft echter redelijk traditioneel. We bewaren stapels papier op ons bureau of verzamelen dossiermappen – die we eigenlijk niet gebruiken – in de kast. We werken op kantoor vanachter ons eigen bureau en hebben al jaren die vertrouwde, vaste telefoon. Om je heen kijkend roept dat toch de vraag op: “Blijft mijn werkplek niet een beetje achter bij deze tijd?”

Gewoontedier

De mens is een gewoontedier. Het liefste volgen we vaste patronen en wanneer iemand de boel omgooit, raken we van slag. Dat lijkt de reden dat je een echt futuristische werkomgeving in de praktijk nog zo weinig ziet. Er zijn werkgevers die hun kantoor zo modern mogelijk proberen in te richten. Soms zelfs tegen de wensen van hun meer behoudende personeel in. De standaard kantooromgeving echter ziet er al jaren hetzelfde uit. Om nu alles meteen rigoureus om te gooien, is heus niet nodig. Met een paar eenvoudige aanpassingen kan iedereen zijn werkkamer direct een moderne boost geven.

 

Wat eenvoudige tips voor de werkkamer 3.0

 

  1. Werk met een flexibel bureau

Ben je veel buiten de deur of werk je parttime? Zorg ervoor dat je kantoorplek zo makkelijk mogelijk gebruikt kan worden door je medewerkers of collega’s. Kies voor een eenvoudig te verplaatsen of te verstellen bureau. Naast een verstelbaar bureau, is het handig om je overige meubilair eens onder de loep te nemen. Heb je wel zoveel opbergruimte nodig? Staan die kasten niet enorm in de weg en geven die oude tafels je kantoor geen achterhaalde uitstraling? Er zijn veel slimme, onopvallende oplossingen verkrijgbaar.

flexibel_bureau

  1. Think before you print!

Houd je bureau leeg. Als je dan toch paperassen hebt, laat ze niet her en der rondslingeren. Scan ze en gooi de papieren variant weg. Of berg ze op in je eigen kastje of map. Geef alle medewerkers hiervoor een eigen compacte locker of opbergruimte.

 

  1. Zet je vaste nummer door

Je vaste nummer kun je eenvoudig naar je smartphone doorzetten. Dan kan je desktoptelefoon de deur uit. Of gereduceerd worden tot één vast toestel voor de receptie, die eventueel na een aantal keer overgaan, doorschakelt naar de mobiele telefoons.

 

  1. Werk met laptops

Een desktop pc neemt behoorlijk wat ruimte in en in veel gevallen is een laptop toch een stuk makkelijker. Wanneer je het fijner vindt werken, kun je altijd nog een monitor of toetsenbord erbij zetten. Deze kan dan door verschillende medewerkers gebruikt worden. Dat scheelt in IT-kosten en is ruimtebesparend.

flexwerkplek

  1. Verhuur werkplekken

Ongebruikte werkplekken en kantoorruimtes verhuren levert directe winst op voor je bedrijf. Niet alleen is co-working kostenbesparend, het leidt aan de gezamenlijke lunchtafel tot verfrissende gesprekken en mogelijk zelfs tot nieuwe inzichten.

 

Een andere look & feel van je kantoor oogt niet alleen moderner, het stimuleert je ook om anders te werken. Vaak is dat een meer ruimte- en kostenbesparende invulling van het traditionele kantoor.

 

 

Tags:, ,
Kantoor1.0
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn