Viking Blog

DE PRODUCTIEVE WEG NAAR KANTOOR

DE PRODUCTIEVE WEG NAAR KANTOOR

De tijd die nodig is om elke dag van en naar ons werk te gaan, voelt soms als verloren tijd. Als het forenzen meer dan een uur van je dag in beslag neemt, dan wil je ook dat het wat oplevert. Hieronder geven we 6 tips om meer uit je tocht van en naar kantoor te halen.

Meisje met koptelefoon op

1. Neem de tijd voor persoonlijke groei (fietsen, rennen, lopen, auto, Openbaar Vervoer (OV))

De rit van en naar kantoor is voor velen het enige moment op de dag dat ze echt even alleen zijn en dus de tijd helemaal aan zichzelf kunnen besteden. Het is dan ook de perfecte kans om je kennis te verbreden zonder gestoord te worden.

Dus heb je altijd al een nieuwe taal willen leren of je meer willen verdiepen in een bepaald onderwerp? Dan is de tijd naar kantoor een uitstekende manier om hier in te investeren. Audioboeken, Podcasts, taal apps of Universiteitshoorcolleges zijn allemaal wijds beschikbaar. Zet je koptelefoon op /of je luidsprekers aan als je in de auto zit.2.

2. Stel je doelen vast voor de dag. (OV)

Niets is zo fijn als je dag helder van start te laten gaan. Bedenk wat je die dag allemaal af wilt krijgen. Zorg dat je het opsomt in mate van urgentie. Zo stap je geheel helder en klaar achter je bureau om er een productieve dag van te maken.

3. Gebruik de tijd om te sporten (fietsen, lopen, rennen)

Afhankelijk van hoe ver weg je werk is, kan je ervoor kiezen om een aantal dagen per week de auto thuis te laten. Naar het werk lopen, rennen of fietsen heeft het bijzondere voordeel dat je minder vaak in de avonduren naar de sportschool hoeft te gaan. Daarnaast is het gratis. En je komt alert aan op je werk. Met een fris hoofd dat klaar is om aan het werk gezet te worden.

Man loopt met koptelfoon op

4. Neem de tijd (fietsen, lopen, auto, OV)

Bovenstaand element kan nog verder uitgebreid worden. Wanneer je sportend naar kantoor gaat zal je waarschijnlijk ook meer tijd nemen om van A naar B te gaan. Wanneer je de gang naar kantoor op deze manier benaderd zal je zien dat alhoewel het langer duurt, je minder gestrestst bent. Jezelf de luxe van tijd geven, is een groot goed!!

5. Netwerken (OV)

Als je een echt ochtend persoon bent dan kan je tijdens je tocht naar kantoor ook openstaan voor interactie met je medereizigers. Bekijk de situatie wel goed alvorens een gesprek aan te knopen met je mede forenzen. Want niet iedereen heeft om acht uur ’s ochtends zin om een gesprek aan te gaan met een wildvreemde.

6. Haal wat nodige slaap in (OV)

Als je de ‘luxe’ hebt dat je een redelijk eenvoudige rit naar kantoor hebt met het Openbaar Vervoer. Lees: een afstand van langer dan 15 minuten zonder overstap te hoeven stappen. Dan kan je het forenzen zien als tijd waar je wat kan bijslapen!

Meepraten over dit onderwerp? Laat het ons dan weten via Twitter: @NL_Viking

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn