Viking Blog

De kantoortrends van 2015

De kantoortrends van 2015

Is je kantoor toe aan een make-over? Heb je behoefte aan een frisse wind in je interieur? Wil je je klanten ontvangen in een designverantwoorde omgeving? Doe dan inspiratie op met deze vijf tips voor de trends van 2015 op het gebied van kantoorinrichting.

1. Thuiswerken op kantoor

Hoe wel de ene trend is dat we steeds vaker thuiswerken, is een nieuwe trend dat we graag ook een stukje van thuis meenemen naar het kantoor. Niet in de vorm van een fotolijstje met je gezin, maar door meubelen die een huiselijke sfeer uitstralen. Denk aan een stijlvolle Chesterfieldbank in de hoek of een gezellig vloerkleed op een kille stenen vloer.

2. Comfortabel creatief

vacationIn werkomgevingen waar creativiteit een belangrijke factor is, komen er steeds meer comfortabele plekken waar je in alle rust en ontspanning kunt nadenken. De ballenbak bij Coolblue is misschien een extreem voorbeeld, maar in een hoekje met een luie bank en ouderwetse platenspeler begint de inspiratie ook al snel op gang te komen.

3. Flexibel ergonomisch

Flexplekken nemen nog altijd een steeds grotere plek in binnen de kantoormuren, dus op dat ergonomiegebied zien we zeker verdere ontwikkelingen. Vooral wat betreft de volwaardigheid van deze plekken, een tweedehands bureautje ergens in een hoek is echt passé. Ergonomie speelt hierbij een belangrijke rol, dus komen er vooral steeds meer bureaus die makkelijk in hoogte verstelbaar zijn.

4. Weg met al die kabels

De tijd dat er achter of onder het bureau een grote knoop van kabels hing ligt ondertussen steeds verder achter ons. Aan de ene kant natuurlijk door allerlei draadloze apparatuur, maar ook door steeds meer mogelijkheden om kabels op te bergen en weg te werken.

5. Meer groen op kantoor

plantenopkantoorSteeds meer onderzoeken tonen de voordelen aan van planten op het kantoor. Een besef dat binnen steeds meer bedrijven doordringt en wat dan ook zeker zullen gaan merken in de manier waarop kantoren het komende jaar ingericht zullen gaan worden.

Tags:, , , , ,
work is everywhere steeds meer comfortabele plekken
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn