Viking Blog

De kantoorinrichting trends van 2014

De kantoorinrichting trends van 2014

Kantoorinrichting in 2014: de vijf trends op een rij

Van kantoortuin tot flexplek, snelfiltermaling tot verse espresso, grijze vloerbedekking tot houten vloeren. De inrichting van onze kantoren is zeker onderhevig aan mode. Vijf opvallende kantoorinrichting trends in 2014.

1. Verstelbaar kantoormeubilair op je flexplek

Hoe werk je in de juiste fysieke houding wanneer je regelmatig achter een ander bureau zit? Steeds meer mensen werken op een flexplek en dat vraagt om verstelbaar kantoormeubilair. Eenvoudig in hoogte aan te passen bureaus of stoelen die je persoonlijke instellingen onthouden, worden dan ook steeds populairder.

2. Verminderen van geluidshinder

Het aantal medewerkers per werkruimte is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook huren veel ZZP’ers met elkaar een kantoor. In kantoorruimtes waar veel wordt overlegd en gebeld, hebben mensen dan al snel last van elkaar. Dat wordt steeds vaker opgelost door de ruimte opnieuw in te delen of akoestische tussenpanelen te plaatsen. Met een geluidsmeting is goed in kaart te brengen waar de grootste hinder zit en hoe je de akoestiek op kantoor kan verbeteren.

3. Multi-inzetbare ruimtes

Veel bedrijven kiezen ervoor om hun ruimtes multi-inzetbaar in te richten. Met hoge banken kun je makkelijk kleine overlegruimtes binnen een grotere kantoorruimte creëren. Of gebruik mobiele tussenschotten om een kantoortuin eenvoudig tot één grote open ruimte te maken of juist op te delen in kleinere kantoortjes. Deze trend werkt kostenbesparend en is relatief eenvoudig te realiseren.

kantoortuin

4. Gastvrije kantoren

Op kantoor duikt steeds vaker een relaxruimte of ontspannende koffiecorner op. Receptieruimtes en kantines moeten voor zowel de gasten als medewerkers een thuisgevoel uitstralen. Deze trend zet dit jaar duidelijk door en is te zien in het groeiende assortiment comfortabele meubels; van loungebanken tot bijzondere designstoelen. Het schenken van goede koffie en een ruim aanbod in theesoorten zijn daarbij meer regel dan uitzondering.

5. Het individu

Wat opvalt in 2014 en wat de komende jaren doorzet, is dat kantoorinrichting steeds meer op de individuele wens van medewerker of ondernemer aansluit. Naast gezamenlijke (overleg)ruimtes, moeten er afzonderlijke denk-, concentratie- en relaxruimtes zijn. Elke ruimte vraagt om zijn eigen inrichting en er is steeds meer keuze in kantoormeubilair.

Het is duidelijk dat er in kantoren goed wordt nagedacht over wat bij jou past. Verstelbaar meubilair, aan te passen kantoorruimtes, eigen ontspanningsplekken en goede koffie. Zoals met alle trends volgt er vaak weer een tegenreactie. Zouden we over een paar jaar dan gewoon weer in uniforme kantoorruimtes achter ons vaste, vertrouwde bureau zitten? In 2014 lijkt dat in ieder geval nog niet te gebeuren!

Tags:, , ,
office2 Wat opvalt in 2014 en wat de komende jaren doorzet, is dat kantoorinrichting steeds meer op de individuele wens van medewerker of ondernemer aansluit
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn