Viking Blog

Business success: Klippa

Business success: Klippa

In de reeks Business Success spreken we met Nederlandse ondernemers. De breinen achter beginnende en meer gevestigde ondernemingen en initiatieven. Eerder hoorden we met Nettie, Scottybons en Frank About Tea.

Deze maand spraken we met Yeelen, van Klippa, een bedrijf dat ervoor zorgt dat niemand meer hun bonnetjes kwijtraakt. De service is beschikbaar voor zowel bedrijven als individuen.

Het team van oprichters achter het bedrijf Klippa

Hoe is het idee voor Klippa ontstaan?

De oprichters van Klippa waren zelf ZZP’ers / medewerkers bij grote bedrijven. Voor ons was het altijd een drama om bonnen te bewaren of te declareren. Vaak raakten de bonnen kwijt, dus verloren we indirect geld. Kijkende naar een heel bureau vol administratie dachten we, hier gaan we een oplossing voor maken!

Hoe werkt Klippa precies?


Klippa is een scanning app die het mogelijk maakt foto’s van bonnen en facturen te maken. Vervolgens worden deze documenten door onze servers omgezet naar tekst, zodat we vanuit die tekst kunnen begrijpen bij welke winkel de producten gekocht zijn, voor welk bedrag en hoeveel BTW daar bijvoorbeeld bij betaald is. Door dit automatische uitlezen, scan en herken genaamd, is het met Klippa veel minder werken om je documenten te verwerken. Bovendien slaat Klippa alles op in de cloud, dus kun je nooit meer een bon kwijtraken!

Hebben jullie directe concurrenten, en hoe onderscheiden jullie je hiervan?

Er zijn allerlei soorten apps waarmee je bonnen en facturen kunt scannen. De vraag is alleen of je die echt als concurrent wilt zien. Bijvoorbeeld Evernote is een van de meest gebruikte scanning apps van de wereld. Echter zien wij ze niet als concurrent omdat wij een veel specifiekere focus hebben gekozen: de bonnen-administratie vereenvoudigen. Focus je op een specifieke taak en je hebt ineens meer conculega’s dan concurrenten.

Hebben jullie tot nu toe tegenslagen gehad, en hoe hebben jullie deze overwonnen?

Elke onderneming kent tegenslagen. Zo ook ons bedrijf. Voor Klippa was het een grote tegenslag toen een van de oprichters besloot een ander pad in te slaan en te vertrekken bij Klippa. Dat was echt wennen, want tot dat punt hadden we het met de oprichters samen allemaal gedaan, echt een team. Uiteindelijk hebben we de taken opnieuw verdeeld binnen het bedrijf, nieuwe collega’s aangenomen en zijn we verder gaan groeien en is alles op zijn pootjes terecht gekomen!

Hebben jullie advies voor andere beginnende ondernemingen?

Mijn belangrijkste advies is dat je als je met je eigen onderneming aan de slag gaat, je er gewoon vol voor moet gaan. Zo lang je blijft combineren of een plan B hebt, ga je minder snel succes behalen. Vanaf het punt dat bij iedereen de volle focus op Klippa lag in plaats van verdeelde focus is het bedrijf vele malen sneller gaan groeien.

Wat zijn de toekomstplannen voor Klippa?

Het plan is om continu features te blijven toevoegen. Zo willen we het elke dag makkelijker maken voor mensen om hun bonnen en facturen te bewaren. Onze grote stip aan de horizon is de volledig digitale kassabon. Daarmee krijg je bonnen digitaal binnen direct vanuit de kassa in plaats van op papier. Daar zijn veel stappen voor nodig, maar wij werken er hard aan!

Lees hier verder voor meer succesverhalen van andere bedrijven.

Het team van oprichters achter het bedrijf Klippa
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn