Viking Blog

5 Browserextensies voor productiever internetgebruik

5 Browserextensies voor productiever internetgebruik

Het internet is niet meer weg te denken uit de gemiddelde kantoorbaan. Het heeft veel banen makkelijker gemaakt, maar brengt ook gevaren mee.

Op het internet ligt afleiding altijd op de loer, wat de productiviteit vaak niet ten goede komt. Gelukkig zijn er genoeg methodes om je concentratie weer terug te krijgen. Er is tegenwoordig een breed scala aan browserextensies die je hierbij kunnen helpen. Hieronder zetten we 5 favorieten op rij die ons erbij helpen de tijd aan ons bureau optimaal te benutten:

1. Focus

Focus is gebaseerd op de welbekende ‘Pomodoro’ techniek, waarbij je telkens in blokken van 25 minuten geconcentreerd werk. Tussen elk blok neem je een paar minuten pauze, en na het vierde blok neem je een langere pauze. Focus houdt de tijd bij, én blokkeert een lijst met afleidende websites die je zelf samengesteld hebt. Daardoor heb je net dat extra zetje om je echt te concentreren, en niet halverwege toch nog een keer Facebook te checken.

2. Noisli

Ook deze extensie helpt bij het concentreren op het taken. Veel mensen luisteren naar muziek om hun concentratie te bevorderen, maar voor sommigen leidt dit er vooral toe dat ze meer op de nieuwste hits dan op hun werk letten. Noisli zorgt voor achtergrondgeluid dat gemaakt is om je te helpen concentreren. Je kunt zelf de verschillende geluiden mixen om je eigen optimale geruis te creëren, en daarnaast heeft ook deze extensie een Pomodoro timer functie.

wachtwoord

3. LastPass

Ondertussen heeft iedereen de adviezen wel gehoord. Zorg dat al je wachtwoorden lang zijn, bijzondere tekens hebben, en gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites. Makkelijk gezegd, maar probeer al die lange, ingewikkelde wachtwoorden maar eens te onthouden. LastPass biedt in dit geval uitkomst. Het werkt als een soort digitale kluis, en beheert al je wachtwoorden. Het enige wachtwoord dat je zelf hoeft te onthouden is het LastPass wachtwoord. Door naast je wachtwoord ook nog een tweede vorm van authenticatie in te stellen, zijn je wachtwoorden allemaal zo veilig mogelijk opgeslagen. Als je LastPass voor bedrijfsaccounts gebruikt is het wel zaak dat je eerst je werkgever vraagt of het gebruik van LastPass is toegestaan.

4. Laterbox

Laterbox is de ultieme tool om je werkdag te organiseren. Aan het begin van de dag zet je al je taken erin, en geef je aan welke taken prioriteit hebben. Bij het openen van een nieuw tabblad wordt daarna elke keer je takenlijstje zichtbaar, zodat je deze niet uit het oog verliest. Als extra functionaliteit kun je Laterbox ook nog informeren over taken die je moet doen als je eenmaal thuis bent. ’s Avonds krijg je dan een mailtje om je eraan te herinneren dat je bijvoorbeeld ook nog het vuilnis buiten moet zetten.

tabbladen

5. Hovercard

Hovercard is vooral behulpzaam als je aan het eind van de dag 10 tabbladen open heb staan met bijvoorbeeld YouTube filmpjes of twitterprofielen die je allemaal nog van plan was te bekijken. Met Hovercard hoef je met je cursor alleen maar over de link te bewegen, om in een kleiner scherm alvast een preview te zien van wat er achter de link zit. Zo kun je hele YouTube video’s bekijken zonder van je huidige website te navigeren.

Welke browserextensies gebruiken jullie het liefst? Laat het ons weten op Twitter: @NL_Viking

wachtwoord Gelukkig zijn er genoeg methodes om je concentratie weer terug te krijgen.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn