Viking Blog

Aftellen tot Kerstmis

Aftellen tot Kerstmis

Het is inmiddels eind november en de feestdagen komen in zicht. Tijd om de laatste projecten van het jaar af te ronden. Of toch niet? Zit je nog tot over je oren in het werk? Benut dan die laatste maand van het jaar goed, zodat je erna kunt genieten van een welverdiende break! Hierbij een handige countdown voor de laatste maand van dit jaar:

24-28 november: prioriteren

Nog vier weken te gaan tot Kerstmis; tijd om je planning op orde te brengen. Maak een actielijst van alles wat je dit jaar wilt afronden en prioriteer. Wat moet deze maand af en wat kan eventueel wachten tot januari? Zijn er afspraken die je nog graag deze maand hebt? Bedenk dan dat je over ruim twee weken al praktisch niemand meer te pakken krijgt. Het mooie van de feestdagen is dat zaken zich soms op magische wijze lijken op te lossen. (Om je in januari weer keihard in de staart te bijten.)

Tip: schaf alvast nieuwe bureauagenda’s en planners aan. Gelijk een goede hint aan je medewerkers om hun planning op orde te brengen.

1-5 december: opruimen

Oh kom er eens kijken, want Sinterklaas staat voor de deur. Je hebt drie weken te gaan voordat je heerlijk voor de open haard kunt uitbuiken van het vele eten. Helaas is het nog niet zo ver. Bijt even op je tanden en gebruik deze tijd om je kantoor op orde te krijgen. Opruimen, weggooien en archiveren geven je niet alleen ruimte in je hoofd, maar het scheelt je ook in werkruimte. Dat maakt fris en fruitig beginnen in het nieuwe jaar een stuk gemakkelijker.

Tip: schoon zowel je papieren als je digitale administratie op.

8-12 december: schoonmaken

Nu je de papierhandel op orde hebt en de laatste afspraken voor dit jaar staan ingepland, is het tijd voor een grote schoonmaak. Of je nu zelf een bezem in de handen neemt of dit uitbesteedt, pak die eindejaarschoonmaak grondiger aan dan normaal gebeurt.

Tip: ga je met het hele kantoor aan de slag? Perfect, dit is gelijk een goede teambuildingactiviteit.

15-19 december: plannen

De administratie is inmiddels op orde, het kantoor is schoon en opgeruimd en hopelijk is je agenda inmiddels ook wat rustiger. Een mooi moment om vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Wat komt eraan? Waar gaat je focus naar uit en hoe ga je dat nastreven? Neem even de tijd om hierbij stil te staan en de waan van alledag los te laten. Zo kom je op nieuwe ideeën en overzie je beter wat er op je afkomt.

Tip: breng deze ideeën digitaal of op papier goed voor jezelf in beeld.

22-24 december: borrelen

De laatste daagjes voor Kerstmis. Een groot deel van de mensen is nu met vakantie en veel kantoren gaan dicht deze dagen. Ben je nog niet door de werklast heen? Probeer af te ronden wat mogelijk is en schuif de rest door naar januari. Het is namelijk de hoogste tijd om die kerstmuts op te zetten en na de laatste kerstborrel, een paar daagjes helemaal niets te doen.

Geniet van de feestdagen!

Tags:, , ,
christmas-countdown Zit je nog tot over je oren in het werk? Benut dan die laatste maand van het jaar goed, zodat je erna kunt genieten van een welverdiende break!
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn