Viking Blog

5 fitnesstrends voor wie de hele dag zit

5 fitnesstrends voor wie de hele dag zit

Je loopt af en toe eens extra naar een collega of wandelt tussen de middag misschien een half uurtje. We doen allemaal ons best om te compenseren dat we de hele dag achter een bureau zitten. Maar een echt gezond lichaam heeft wel wat meer beweging nodig. Geen idee wat je moet doen? Deze 5 nieuwe fitnesstrends geven je vast inspiratie!

1. Fitness met je eigen lichaamsgewicht

fitohnegeräteEen sport waar je geen duur abonnement voor nodig hebt, want je eigen lichaamsgewicht heb je altijd bij je. Met de juiste oefeningen kun je met je eigen lichaamsgewicht een enorm effectieve training uitvoeren.

 

2. HITT: High Intensity Interval Training

Bij deze training span je je gedurende een korte tijd enorm intensief in, waarna je weer tijd neemt om te herstellen voor een volgende inspanning. De trainingen duren gemiddeld zo’n 30 minuten en zijn enorm bevorderlijk voor vetverbranding en het opbouwen van conditie.

 

3. Yoga

YogaMisschien niet het eerste waar je aan denkt bij fitness, maar juist voor wie op kantoor werkt is yoga echt heel goed. Ten eerste train je je lichaam en verbeter je je houding, maar ook mentaal zorgt het voor een flinke opkikker. Twee dingen die je juist in een kantoorbaan goed kunt gebruiken!

 

4. Jungshin

Heb je liever wat meer actie in je work-out, dan is jungshin wel wat voor jou. Het is een energieke fitnessvorm waarbij elementen van kickboksen, yoga en gevechtstraining samenkomen. Je maakt hierbij gebruik van een houten zwaard en het bijzondere is dat zowel lichaam als geest maximaal getraind worden.

 

5. Een personal trainer

personalTrainerWe kennen allemaal het sportschoolabonnement dat ergens ongebruikt in een la ligt. Voor wie een extra stok achter de deur nodig heeft én optimale resultaten wil bereiken is een personal trainer nog altijd de beste optie. Een fitnessschema helemaal op maat gemaakt, met iemand die je aanmoedigt en op je donder geeft als het moet.

Tags:, ,
fitness Juist voor wie op kantoor werkt is yoga echt heel goed
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn