Viking Blog

3 tips voor meer motivatie op het kantoor

3 tips voor meer motivatie op het kantoor

“Niet kijken, niet kijken… als deze taak af is mag het en zul je zien dat het al bijna tijd is.” Eindelijk gun je jezelf een blik op de klok, waarna de moed je in de schoenen zakt: de middag waarvan je dacht dat die al bijna voorbij zou zijn is nog niet eens op de helft!

Hopelijk kruipen de dagen voor jou niet zo dramatisch voorbij, maar iedereen zal er wel eens iets van in herkennen. Soms is het nu eenmaal een flinke uitdaging om jezelf scherp en gemotiveerd te houden. Pak op die moeilijke momenten dit lijstje met tips er eens bij!

motivation2

1. Stop met snoozen

Het moment waarop je wakker wordt is allesbepalend voor het verloop van je dag. Snoozen is het bgein van een dag vol uitstelgedrag, zo zeggen slaapexperts. Het is veel beter om direct uit bed te springen en onder de douche alvast alle taken voor jezelf op een rijtje te zetten die je vandaag gaat volbrengen.

 

2. Zoek de positiviteit op

We kennen ze allemaal wel, de collega’s die altijd over van alles en nog wat klagen zonder er ooit iets aan te doen. Dit soort negativiteit werkt aanstekelijk en kan zo ongemerkt een contraproductief blok aan je been vormen. Laat de klagers lekker klagen en zoek in de pauze eens de collega’s op die het leven wat zonniger bekijken, je zult merken dat dat net zo aanstekelijk werkt!

 

3. Bewaak je balans

Niets is zo gevaarlijk als werkproblemen die de sfeer thuis gaan beïnvloeden of privézaken die je aandacht van het werk afleiden. Het zijn twee verschillende werelden en jij bent degene die de grens ertussen bewaakt. Spreek bijvoorbeeld af dat je thuis niet langer dan een kwartiertje over je werk praat en zet je werkmail uit. Als je veel thuis werkt is het juis goed om eens af te wisselen met een werkplek buitenshuis.

 

 

Tags:
motivation1 Soms is het nu eenmaal een flinke uitdaging om jezelf scherp en gemotiveerd te houden
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn