Viking Blog

Mario afgebeeld in meer dan 6000 Post-its

Mario afgebeeld in meer dan 6000 Post-its

Eind oktober werd het nieuwe spel Super Mario Odyssey eindelijk gepubliceerd door Nintendo. Bij ons op kantoor houden we wel van goede videospellen, we stonden dan ook al maanden te trappelen om dit nieuwe spel te spelen. Het videospel liet niets te wensen over. 5/5 sterren krijgt het niet alleen van onze medewerkers, maar ook op andere review sites.

Natuurlijk kan er op kantoor niet gegamed worden, dus vonden de geinspireerde collega’s een andere manier om het spel tot ‘leven’ te brengen op kantoor: De creatie van een heus Mario-kunstwerk. Met een paar lege muren en in totaal 6223(!) Post-its ging het team aan de slag om het ultieme nostalgische Mario beeld te recreëren, namelijk het volledige eerste level van de Mario-reeks.

Gelukkig heeft iedereen op kantoor de instelling dat een kantoorruimte niet kleurrijk genoeg kan zijn, en was het dus niet moeilijk om toestemming voor ons plan te krijgen. Onze games-ruimte leek de uitgelezen plek om dit kunstwerk tot realiteit te maken, dus gingen we daar zo snel mogelijk van start.

Stap 1. De planning

Voordat we konden beginnen met het plakken van de Post-its moest het volledige project gepland worden. Dat begon met het opmeten van de muren, en het berekenen van de hoeveelheid memoblaadjes die we nodig zouden hebben.

View post on imgur.com

Elke Post-it is 3×3 inches, oftewel 76,2 mm bij 76,2 mm. Omdat het met inches in dit geval makkelijker rekenen was, hebben we voor dit project inches als maatvoering doorgevoerd. Per muur hebben we toen berekend hoeveel Post-its we nodig zouden hebben. De grootste muur was bijvoorbeeld 31 memoblaadjes hoog, en 85 memoblaadjes wijd, met een totaal van 2635 blaadjes op deze muur.

Stap 2. De voorbereiding

Na deze berekeningen hebben we digitaal uitgetekend hoe onze muurtekening eruit zou gaan zien. Hierdoor konden we op de muur alvast een rooster uittekenen, waardoor het plakken van de Post-its een stuk makkelijker zou worden.

View post on imgur.com

Toen we eenmaal wisten op welke plekken op de muur welke kleuren moesten komen, en hoeveel blaadjes we per kleur nodig zouden hebben, was het tijd om alle Post-its in te slaan, en aan het moeilijkste deel van het project te beginnen: het plakken!

Stap 3. Het plakken

In totaal kostte het plakken van de Post-its 10 mensen 7 uur. Iedereen begon met een eigen hoek van de muur, en zodra een deel af was werd er geholpen bij de moeilijkere onderdelen. Het was een lange dag, maar het resultaat mag er zijn!

View post on imgur.com

Deel je eigen Post-it creaties met ons op Twitter: @NL_Viking

5751Vjb
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn